de nieuwe generatie houtskooloven.

De oude traditie in een moderne technologie, de geur van hout gecombineerd met de robuustheid van staal. Deze innovatieve oven is multifunctioneel en is bedacht om voedsel te bereiden met de echte smaak van houtskool en met het voordeel van een geïsoleerde ovenkamer. De oven is controleerbaar en een alternatief voor alle andere houtskoolovens met voorklep. Via een venster aan de voorzijde van de oven kan u het bak-en kookproces volgen. De warmte van de kolen schroeit de oppervlakte van het voedsel dicht: sappen en zoutmineralen blijven in de gerechten en versterken de natuurlijke smaak. Het koken op houtskool wordt veel gemakkelijker en comfortabeler met de X-oven.

Creativiteit en veelzijdigheid in de keuken

De X-OVEN.3 heeft drie uitschuifbare grill lades. Met de drie uitneembare grillroosters kunt u tegelijkertijd verschillende gerechten bakken op drie verschillende temperaturen. De onderste grillrooster bevindt zich het dichtst bij de houtskool. De warmte neemt geleidelijk af bij de hoger geplaatste roosters. De X-OVEN is de enige oplossing waarmee u kunt grillen, koken, braden, regenereren, toasten en roken op houtskool.

De X-OVEN.2 met twee grill lades is dé ideale oplossing om de veelzijdigheid van de X-oven.3 te combineren met het gebruiksgemak van de X-OVEN.1.

De andere variant, de X-OVEN.1 heeft één uitschuifbare grill lade. Dit toestel wordt gebruikt om te bakken op een hogere en meer gelijkmatige temperatuur. De uitschuifbare grill lades zorgen ervoor dat deze ovens uniek zijn in hun soort.

Werking

De temperatuur in de oven is regelbaar door middel van kleppen en de in hoogte verstelbare vuurkorf. Door de geïsoleerde ovenkamer blijft de temperatuur in de oven stabiel. Ook met een geopende grill lade kan er maar weinig extra zuurstof in de ovenkamer komen. De houtskool blijft daardoor egaal gloeien en temperatuurschommelingen zijn minimaal. Daardoor kunt u het bakproces uitermate goed controleren en is de houtskooloven enorm zuinig in gebruik.

Door het aanpassen van de rook uitlaatklep kan je de smaak van het voedsel regelen: gesloten voor een meer intense rooktoets, open voor een lichtere rooktoets.

Ook de houtskoolsoort speelt een belangrijke rol: de geselecteerde X-OVEN houtskool is opzettelijk neutraal om de natuurlijke smaak van het voedsel te versterken, maar door het toevoegen van houtsnippers of verschillende essences en geuren, zijn mogelijke smaaknuances eindeloos.

Besparing

De X-OVEN bereikt en behoudt hoge temperaturen zonder warmteverlies.

Het verbruik van houtskool is 80 % minder in vergelijking met traditionele open grills en 50 % minder in vergelijking met gewone houtskoolovens met deur aan de voorzijde. De kooktijden zijn sneller en het totale oppervlak waarop gegrild wordt is beduidend groter. Het resultaat? Een significante verhoging van de efficiëntie en productiviteit.

Door het compacte verticale ontwerp bespaart de X-OVEN ruimte in uw keuken. De lades gaan aan de zijkant open (links of rechts naar keuze) waardoor er geen loopruimte geblokkeerd wordt.

Afzuigtechniek

De X-OVEN kan gewoon onder een afzuigkap geplaatst worden. De hitte die uit de schoorsteen van de oven komt is maximaal 100°C bij het rooster van de afzuigkap.

Veiligheid

Als gebruiker van de X-OVEN heeft u geen last meer van de warmte of risico op brandwonden zoals in gewone houtskool ovens. In plaats van het verouderde luik aan de voorzijde, open je de lade(s) aan de zijkant. Als de lade geopend is, sluit het de ovenkamer af waardoor er geen hitte of rook naar buiten komt en u ongehinderd voedingsmiddelen van het grillrooster kunt nemen of om kunt draaien. Doordat de ovenkamer hiermee afgesloten wordt, ontstaat er geen vuur. De houtskool blijft gelijkmatig gloeien waardoor het kookproces beter te beheersen is en de oven minder houtskool verbruikt.

De vuurbreker, die geïntegreerd is in de rook uitlaatklep verhindert volledig het risico op het naar buiten komen van.

Onderhoud

De oven is zeer eenvoudig te onderhouden. De aslade en het rooster op de schoorsteen dienen dagelijks gereinigd te worden. Dat neemt niet meer dan een paar minuten in beslag. Eén keer per week heeft de oven een grondige beurt nodig. De ladegeleiders dienen één keer per maand gereinigd te worden.

Wilt u onderdelen vervangen dan kunt u dat zelf. U heeft hiervoor geen technieker nodig!

Technische specificaties X-OVEN.1 X-OVEN.2 X-OVEN.3
Nominaal vermogen 3,81 kW 3,81 kW 5,09 kW
Afmetingen en gewichten X-OVEN.1 X-OVEN.2 X-OVEN.3
Breedte met gesloten grill lades (handvaten inbegrepen) 585 mm 585 mm 585 mm

Tech fiche